هر کدام از ما هوای متفاوتی را دوست داریم؛ بعضی هوای سرد را ترجیح می دهیم و بعضی دیگر هوای گرم را. با این وجود، متخصصان دماهای معینی را برای خانه های ما توصیه کرده اند. به عنوان مثال، آن ها می گویند دمای ایده آل برای اتاق نشیمن ۲۰ تا ۲۳ درجه سانتیگراد، برای آشپزخانه ۱۸ تا ۲۰ درجه، برای اتاق خواب ۱۷ تا ۲۰ درجه، برای حمام حدود ۱۵ تا ۱۹ درجه و برای سالن خانه ۱۵ تا ۱۸ درجه است.

حال می خواهیم ببینیم دمای متوسط خانه ها در کشورهای مختلف در طول زمستان چقدر است و این دما تا چه حد به دماهای استاندارد تعیین شده نزدیک است.

انگلستان: ۱۵ درجه سانتیگراد

گردشگرانی که به انگلستان سفر کرده اند داستان های زیادی درباره ی هوای بسیار سرد، شیرهای مجزا برای آب سرد و گرم و سنگ های گرم زیر ملافه ها برای گرم کردن تخت، در خانه های مردم این کشور می گویند.

این داستان ها در مجموع درست هستند چون مردم انگلیس از هوای سرد ترسی ندارند و و ترجیح می دهند پول شان را پس انداز کنند. خانه های آن ها با بخاری گازسوز گرم می شود که تأثیر زیادی در کم شدن هزینه ی قبض های خدمات دارد. در خانه های انگلیس، دمای متوسط اتاق نشیمن ۱۵ درجه سانتیگراد و دمای حمام ۱۰ درجه است.

فرانسه: ۱۷ درجه سانتیگراد

در فرانسه نیز مانند انگلستان، اغلب خانه ها سیستم گرمایشی مرکزی خود را دارند. در مورد واحدهای آپارتمانی، با سرد شدن هوا، مدیریت آپارتمان سیستم گرمایشی تمام ساختمان را روشن می کند. این روش تا حدودی هزینه بر است.

ژاپن: ۱۰ درجه سانتیگراد

علیرغم زمستان های بسیار سرد ژاپن با دمایی که به زیر ۱- درجه می رسد، هیچ سیستم گرمایش مرکزی ای در این کشور استفاده نمی شود. به همین دلیل است که ژاپنی ها با سرد شدن هوا، وسایل گرمایشی شان را از پستوی خانه ها بیرون می آورند: دستگاه تهویه هوا، رادیاتور، بخاری نفتی، فرش برقی، پتوی برقی، و مهم تر از همه، کوتاتسو (کرسی ژاپنی).

اسپانیا: ۱۸ درجه سانتیگراد

در اسپانیا از سیستم گرمایش مرکزی استفاده می شود اما نه در همه جای آن. کسانی که در واحدهای آپارتمانی زندگی می کنند تنها در ساعت های ۷ تا ۱۰ شب (زمانی که معمولا مردم از سرکار به خانه بر می گردند) می توانند از گرما برخوردار شوند. برای بقیه ی اوقات، آن ها باید از رادیاتورهای برقی و کرسی استفاده کنند.

رومانی: ۲۰ درجه سانتیگراد

سیستم گرمایشی مورد استفاده در این کشور گازی است. با این حال، به دلیل نشت متعدد گاز در دهه ی ۹۰ میلادی، بسیاری از مردم ترجیح دادند از دیگ بخار در زیرزمین خانه هایشان استفاده کنند. همانطور که از متوسط دمای خانه های رومانی پیدا است، این دیگ های بخار عملکرد خیلی خوبی دارند و گرمای مطبوعی به خانه ها می دهند.

هلند: ۱۶ درجه سانتیگراد

در هلند، هر واحد آپارتمانی دیگ بخار گازسوز خود را دارد که گرمابخش آن واحد است. انتخاب زمان روشن کردن رادیاتورها به عهده ی ساکنان خانه ها است. با این حال، این شیوه تا حدودی هزینه بر است. هزینه ی ماهانه ی گرمایش خانه به حدود ۲۰۰ یورو می رسد و هر بار استحمام ۵۰ سنت هزینه بر می دارد. به همین دلیل هلندی ها ترجیح می دهند دما را بسیار پایین تنظیم کنند و معمولا تنها اتاق نشیمن و آشپزخانه را گرم می کنند.

امریکا: ۲۰ درجه سانتیگراد

در آمریکا (البته در ایالت های سرد آن) مردم اغلب از بخاری گازی استفاده می کنند. مسئولیت این کار به عهده ی مالکین خانه ها است و آن ها در صورتی که خواست اکثریت ساکنان باشد، آن را روشن می کنند.

ایگلو (خانه های اسکیموها در آلاسکا و چوکوتکا): ۱۶ درجه سانتیگراد

کلبه های یخی اسکیموها حتی زمانی که هوای بیرون ۴ درجه سانتیگراد باشد، می توانند دمایی تا حدود ۱۶ درجه را در خود حفظ کنند. اسکیموها برای حفظ گرمای خانه های یخی خود از پوست حیوانات برای پوشاندن کف و دیوارها استفاده می کنند.

جمهوری چک: ۱۸ درجه سانتیگراد

در کشور چک، از سیستم گرمایش مرکزی آبی استفاده می شود. اما مردم چک می گویند این سیستم کمی ضعیف است. به همین دلیل مردم ترجیح می دهند از پمپ های حرارتی یا وسایل گازسوز شخصی استفاده کنند.

آلمان: ۱۷ درجه سانتیگراد

سیستم گرمایشی در آلمان شباهت زیادی به هلند دارد. دیگ بخار خانه ها معمولا در زیرزمین قرار دارد و آلمانی ها به طور مرتب میزان حرارت را تنظیم می کنند تا در طول زمستان هزینه های سرسام آوری نداشته باشند.

یورت (چادرهای عشایر قزاقستان و مغولستان): ۲۰ درجه سانتیگراد

اگر چادرهای عشایر این مناطق مطابق قواعد سنتی ساخته و به شیوه ی صحیح گرم شود، دمای داخل آن ها به راحتی به ۲۰ تا ۲۳ درجه سانتیگراد می رسد.

مجارستان: ۱۹ درجه سانتیگراد

سیستم گرمایشی کشور مجارستان بر پایه ی گاز است. هزینه ی ماهانه ی گرمایش یک آپارتمان دو خوابه نزدیک به ۶۰ یورو است. هنوز هم می توان بخاری های چوب سوز را در خانه های مردم مجارستان دید.

دانمارک: ۱۸ درجه سانتیگراد

در دانمارک سیستم گرمایش مرکزی وجود دارد، اما بسیار هزینه بر است. در حقیقت هزینه ی سالانه ی آن به حدود ۴۰۰۰ یورو می رسد. به همین دلیل مردم دانمارک در خانه هایشان شومینه دارند و برای آن از چوب استفاده می کنند.

ایتالیا: ۱۷ درجه سانتیگراد

وضعیت در ایتالیا شبیه به اسپانیا است: زمستان ها گرم هستند اما به دلیل اینکه تقریبا هیچ سیستم گرمایش مرکزی ای وجود ندارد، داخل آپارتمان ها بسیار سرد است. ایتالیایی ها از رادیاتورهای برقی استفاده می کنند و با لباس خواب گرم می خوابند.

روسیه: ۲۵ درجه سانتیگراد

ساکنان سردترین کشور دنیا بیشترین عشق را به گرما دارند. وقتی هوای بیرون به شدت سرد است، آپارتمان های مردم روسیه هوایی تابستانی دارد و آن ها با تی شرت و شلوار کوتاه در خانه هایشان هستند.

مقاله قبلیمیکرونیدلینگ چیست؟
مقاله بعدیبیش از 100 هزار نفر قربانی سرقت اطلاعات مشترکین شرکت مخابراتی Bell کانادا شدند