Friday, November 22, 2024
-9.3 C
Calgary

۹ حقیقت خواندنی درباره اقتصاد کشور ثروتمند و پررونق کانادا

عضویت در خبرنامه

آخرین مطالب پیکوبینو

در اوایل قرن پانزدهم، اروپایی‌هایی از فرانسه و بریتانیا، سرزمین کانادا را تحت استعمار خود درآوردند و در سال ۱۸۶۷ کشور کانادای امروزی رسماً پایه گذاری شد.

کانادا کشوری ثروتمند است و از نظر میزان درآمد ناخالص ملی، در رده‌ی دهم جهان قرار دارد که بخشی از آن به دلیل برخورداری از منابع عظیم طبیعی، زیرساخت تولید کلان و صنعت پررونق غذاهای دریایی است.

کانادا در حال حاضر تنها کشور بزرگ در نیم کره‌ی غربی است که دولت آن نظام پارلمانی دارد (به استثنای تعدادی از کشورهای جزیره کارائیب)، ویژگی‌ای که وام گرفته از بریتانیا است. این کشور از ۱۰ استان تشکیل شده و ۷۵ درصد از جمعیت آن تنها در استان های اونتاریو، کبک، و بریتیش کلمبیا هستند.

کشور کانادا به لطف تعاملات نظامی و دفاعی اش با همسایه ی جنوبی اش یعنی آمریکا و همینطور مسايل پزشکی و توریسم رونق زیادی پیدا کرده است. به علاوه، کانادا یکی از بالاترین استانداردهای زندگی در دنیا را دارد.

در ادامه به چند حقیقت جالب درمورد اقتصاد کشور کانادا خواهیم پرداخت.

۱- از نظر کیفیت زندگی در رده ی دوم جهان قرار دارد

وبسایت World Economic Forum کیفیت زندگی در کشورهای دنیا را بر اساس معیارهای مختلفی درجه بندی می کند، از جمله دسترسی به خدمات درمانی، بهداشت، سرپناه و همینطور آموزش، امید به زندگی و آزادی های فردی.

در فهرست خلاصه شده‌ی این وبسایت، کشورهایی مثل استرالیا، سوئیس، بریتانیا و سوئد وجود دارد. اما بعد از فنلاند که در صدر فهرست قرار دارد، کانادا در رده ی دوم جای گرفته. امتیاز فنلاند در این فهرست ۹۰/۰۹ و امتیاز کانادا ۸۹/۴۹ است.

۲- هفتاد و پنج درصد از کل صادرات آن به آمریکا است

ایالات متحده آمریکا فقط مرز مشترک با کانادا ندارد، بلکه بزرگ ترین شریک تجاری کانادا هم به شمار می رود. کانادا ۳۳۸ میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر می کند که معادل بیشتر از ۷۵ درصد از کل صادرات ۴۵۰ میلیارد دلاری این کشور است.

در مقابل، کانادا تنها حدود ۱۲/۶ میلیارد دلار کالا به بریتانیا و ۲۱/۳ میلیارد دلار کالا به چین صادر می کند.

۳- ارزش منابع طبیعی آن معادل ۳۳/۲ تریلیون دلار است

کانادا از نظر منابع طبیعی سومین کشور ثروتمند دنیا محسوب می شود.

این کشور سومین ذخیره ی نفتی عظیم دنیا را در خود جای داده و علاوه بر برخورداری از مواد معدنی صنعتی، منابع غنی ای از مواد معدنی مثل سنگ گچ، سنگ آهک، سنگ نمک، پتاس، ذغال سنگ و اورانیوم دارد. کانادا سومین صادر کننده ی بزرگ چوب در دنیا هم به شمار می رود.

۴- ذخایر نفتی آن ممکن است از ذخایر نفتی خاورمیانه هم بیشتر باشد

گرچه طبق آمارهای رسمی، کانادا از نظر میزان ذخایر نفتی در رده ی سوم دنیا قرار دارد، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که تخمین ها در مورد میزان ذخایر نفتی این کشور احتمالاً محافظه کارانه صورت گرفته. دو نکته در اینجا وجود دارد که باید به آن توجه شود. اول آنکه، صنعت نفت عربستان از سال ۱۹۸۸ آمار و ارقام رسمی مربوط به میزان ذخایر نفتی خود را اصلاح نکرده، و دوم آنکه، وبسایت ویکی لیکس در سال ۲۰۱۱ فاش کرد که میزان واقعی ذخایر نفتی عربستان احتمالاً ۴۰ درصد کمتر از مقدار مورد ادعای اوپک است.

در عین حال، آنالیز جدیدی که بر روی ماسه های نفتی استان آلبرتای کانادا صورت گرفته نشان می دهد ذخایر نفتی این استان ممکن است به مقدار قابل توجهی از ذخایر نفتی عربستان بیشتر باشد که در اینصورت کانادا دارنده ی دومین ذخیره ی نفتی عظیم دنیا محسوب می شود.

۵- با داشتن ۲۰۲،۰۸۰ کیلومتر خط ساحلی، هر ساله ۴ میلیارد دلار غذاهای دریایی تولید می کند

کانادا طولانی ترین خط ساحلی را در میان کشورهای دنیا دارد. البته اندازه گیری طول خطوط ساحلی کار بسیار دشواری است چون این خطوط شکل ناصاف و نامنظمی دارند و بسته به آنکه کار محاسبه با چه میزان دقتی صورت بگیرد، نتایج اندازه گیری ها به شدت متفاوت خواهد شد.

با این حال، بدون شک کانادا با فاصله ی بسیار زیادی از سایر کشورها، طولانی ترین خط ساحلی در دنیا را دارد، که ۵ برابر بیشتر از خط ساحلی روسیه و تقریباً ۱۰ برابر بیشتر از خط ساحلی استرالیا است. این خط ساحلی عظیم باعث شده کانادا به ششمین صادر کننده ی بزرگ غذاهای دریایی در دنیا تبدیل شود. کانادا سالانه معادل ۴/۲ میلیارد دلار، غذاهای دریایی تولید می کند، که بیشتر از ۲/۵ میلیارد دلار آن تنها به تولید خرچنگ مربوط می شود.

۶- هفتاد و یک درصد کل سیروپ افرای دنیا را تولید می کند

۹۱ درصد از سیروپ افرای تولیدی کانادا تنها مربوط به استان کبک می شود. افراد بسیار زیادی در این صنعت مشغول به کار هستند، به طوری که نزدیک به ۱۲ هزار شغل در کانادا به تولید سیروپ افرا اختصاص دارد.

۷- دو زبانه بودن سالانه حدود ۲/۴ میلیارد دلار خرج روی دست آن می گذارد

کانادا به دلیل سابقه ی مستعمراتی اش، یک کشور دو زبانه است، به طوری که در آن نزدیک به ۲۰ درصد از جمعیت یعنی حدود ۷/۲ میلیون نفر، به زبان فرانسوی صحبت می کنند. بیشتر فرانسه زبان های این کشور در استان کبک زندگی می کنند که زبان رسمی آن فرانسوی است.

در سرتاسر کشور کانادا، هم انگلیسی زبان ها و هم فرانسوی زبان ها می توانند از خدمات دولتی به زبان دلخواه شان بهره ببرند، به طوری که تمامی علائم، فرم ها، آگهی های تبلیغاتی و غیره، به هر دو زبان انگلیسی و فرانسوی ارائه می شوند.

تحقیقی در سال ۲۰۱۲ نشان داد این دو زبانه بودن برای کشور کانادا حدود ۲/۴ میلیارد دلار هزینه دارد. از این مبلغ، حدود ۱/۵ میلیارد دلار را دولت فدرال کانادا پرداخت می کند و باقی این مبلغ هم از استان های مختلف کانادا تأمین می شود.

۸- کانادایی ها نصف آمریکایی ها برای امور درمانی هزینه می کنند

بحث مقایسه ی خدمات درمانی آمریکا و کانادا از گذشته یک مسأله ی سیاسی جدال برانگیز بوده، بیشتر به این دلیل که کانادا یک سیستم تک پرداخت دارد که بسیاری از محافظه کاران آمریکایی با آن مخالف هستند. با این حال، برخلاف تصوری که در آمریکا وجود دارد، خدمات درمانی در کانادا آنقدر کم هزینه نیست که تقریباً رایگان محسوب شود، اما به طور متوسط از آمریکا کم هزینه تر است.

بر اساس بیشتر ارزیابی ها، کانادایی ها سالانه نزدیک به ۴،۵۶۹ دلار صرف امور درمانی خود می کنند که این میزان در آمریکا از ۹،۰۸۶ دلار تا بیشتر از ۱۰،۰۰۰ دلار متغیر است.

۹- قیمت خرده کالاها در کانادا اغلب بیشتر از آمریکا است چون کانادایی ها مایلند پول بیشتری خرج کنند

مصرف کنندگان کانادایی سال ها است که متوجه شده اند قیمت بسیاری از محصولات مثل کتاب، لاستیک ماشین، بنزین و مواد غذایی در کانادا بیشتر از قیمت همین محصولات در آمریکا است. این تفاوت قیمت گاهی کم و گاهی هم زیاد است.

این مسأله دلایل زیادی دارد. برای مثال، زمانی که قرار است قیمت کالا روی آن درج شود، فروشندگان کالا با احتساب نرخ ارز و دیگر عوامل اقتصادی، قیمت بالاتری را انتخاب می کنند.

با این حال، بررسی ها نشان داده در اغلب موارد علت این مسأله آن است که تولیدکنندگان کالا معتقدند کانادایی ها برای خرید بیشتر هزینه می کنند تنها به این خاطر که تصور می کنند همه چیز در کانادا گران تر است، گرچه هیچ دلیل منطقی ای وجود ندارد که باید اینطور باشد.

منبع: businessinsider