بنابر اعلام وبسایت Space.com، یک سیارک بسیار بزرگ با ابعادی به اندازه ساختمان امپایر استیت در سال 2029 از فاصله بسیار نزدیک زمین عبور خواهد کرد.
این سیارک که Apophis نام دارد حدود 338 متر طول داشته و در تاریخ 13 آوریل 2029 به نزدیکترین فاصله زمین میرسد.
فاصله این سیارک هنگام عبور از کنار زمین به 32,000 کیلومتر خواهد رسید که حدود یک دهم فاصله ماه است. برخی ستارهشناسها باور دارند که این فاصله به قدری ناچیز خواهد بود که میتوان Apophis را از سطح زمین مشاهده کرد!
ناسا در حال رصد دقیق این سیارک است و در سال 2021 با هدف بررسیهای دقیقتر یک رادار به فضا پرتاب کرد.
نتایج آنالیزها نشان داده که خطر برخورد سیارکها با زمین، حداقل تا صد سال آینده، وجود ندارد.
البته Apophis تنها سیارک منظومه شمسی نیست که احتمال عبور نزدیک آن از زمین وجود خواهد داشت.
از حدود سه دهه پیش ناسا مشغول رصد یک سیارک دیگر به نام Bennu است. بسیاری باور دارند که در آینده نزدیک این سیارک بیشترین خطر را برای حیات بر روی کره زمین ایجاد میکند.
سیارک Bennu در سال 1999 کشف شد و به گفته وبسایت Space.com بخش زیادی از آن را کربن تشکیل میدهد.
پیش از این Bennu سه بار در سالهای 1999، 2005 و 2011 از فاصله بسیار نزدیک زمین عبور کرده است. براساس پیشبینیها به احتمال 1 در 2,800 این سیارک تایپ B در سال 2182 با زمین برخورد خواهد کرد.
در صورت وقوع این رویداد شاهد زمینلرزه و امواج انفجاری عظیم خواهیم بود که اتمسفر زمین را جابجا میکنند.
ناسا در سال 2016 کاوشگر OSIRIS-Rex را با هدف جمعآوری نمونه از سطح سیارک Bennu به فضا پرتاب کرد. این کاوشگر دو سال بعد به Bennu رسید و سرانجام در سپتامبر 2023 به زمین بازگشت.
بگفته ناسا بررسی نمونههای اولیه نشان میدهند که مقادیر زیادی کربن و آب بر روی این سیارک وجود دارند، عناصری که برای شروع حیات لازم هستند و معمولا بر روی سیارکهای بزرگ یافت میشوند.
منبع: Daily Hive